Уест Хям и Арсенал изиграфа фантастичен мач и направиха 3:3 в спиращ дъха сблъсък на „Лондон Стейдиъм”. 

Чуковете поведоха с 3:0, но Артилеристите успяха да стигнат до равенството, показвайки забележителна устойчивост. 

Двубоят предложи изключително много положения и головете можеха да бъдат доста повече, като и двата тима могат да съжаляват, че не успяха да спечелят. 

С равенството Чуковете не успяха да се изравнят по точки с 40-ия Челси, като имат 49 на 5-ото място. Арсенал е 9-и с 42. 

В състава на домакините Джеси Лингард се завърна сред титулярите, а и Саид Бенрама стартира. За Артилеристите Пиер-Емерик Обамеянг се завърна, но и Александър Лаказет запази титулярното си място. 

Началото бе спокойно, като и двата тима действаха предпазливо. Цоуфал все пак стреля неточно за Чуковете, които опитваха да действат по остро и Соучек отклони с глава една топка, но покрай целта. 

В 13-ата минута Джаред Боуен падна твърде лесно в наказателното поле, след като бе изведен зад защитата и дузпа очаквано не последва, но скоро след това Уест Хям нанесе двоен удар. 

Първо Михаил Антонио получи отляво, набра скорост и след като влезе в наказактелното поле върна към Джеси Лингард, който с великолепен удар от границата на пеналта прати топката в мрежата. 

Малко повече от минута след това катастрофата за Артилеристите стана пълна. Антонио бе фаулиран близо до десния ъгъл на наказателното поле. Гостите очакваха бавно изпълнение и центрира от свободния удар, но Лингард изпълни веднага, като подаде на стартиралия Боуен, който вкара с шут в близкия ъгъл, при който Лено определено се издъни. Истински кошмар за Арсенал. 

Артилеристите опитаха за реагират и Йодегор стреля към Фабиански, но при удара се получи рикошет и за Фабиански нямаше проблеми. Гостите пренесоха играха в половината на съперника, но без да бъдат достатъчно остри в действията си. Точно тогава обаче, домакините вкараха отново. 

Тиърни сбърка при подаването и предаде притежанието и Уест Хям веднага атакува. Боуен не успя да центрира, но топката остана на пътя на Цоуфал, който достави  отлична топка пред вратата и Антонио стреля с глава.  Ударът сякаш нямаше да е точен, но в последния момент Соучек отклони леко и тя спря в мрежата за трети път. 

До почивката обаче се случиха още доста неща и Арсенал се върна в мача. В 38-ата минута Чеймбърс подаде от фланга, Лаказет овладя и стреля мощно. Ударът на французина не бе точен, но се получи рикошет в Соучек и това леко отклонение направи Фабиански безпомощен. 

Малко след това Букайо Сака се измъкна през центъра и стреля, но Фабиански спаси отлично. Арсенал продължи да натиска и в добавеното време на първата част Сака получи нова възможност, но след удара му топката бе отклонена от Доусън в корнер. 

Второто полувреме започна със страхотен шанс за Арсенал. Йодегор изведе Лаказет зад защитата, а французинът прехвърли Фабиански. Попадението изглеждаше сигурно, но Диоп успя да се върне и по фантастичен начин да избие пред голлинията. 

Натискът на Арсенал обаче, бе много сериозен. Лаказет накара Фабиански да се намесва преди Чуковете да си вкарат нов автогол. Домакините искаха нарушение срещу Боуен секунди по-рано, но сигналът на рефера бе за игра с ръка на халфа, който падна на земята. Лаказет изпълни веднага, макар че топката не бе в покой, тя стигна до Чеймбърс вдясно, който подаде остро пред вратата и Крейг Доусън засече в мрежата за 3:2. 

Мачът продължи да бъде страхотен. Антонио пропусна да увеличи преднината на Уест Хям, когато при една от редките атаки за отбора си стреля в тялото на Киърън Тиърни. На другия край удар на Йодегор бе блокиран от Кресуел. 

Домакините обаче оцеляха и в 76-ата минута бяха на път да решат всичко, когато Бенрама подаде успоредно на голлинията, вратата бе празна за Антонио, който успя да засече отблизо, но топката се отби от гредата. Невероятно наистина!

И в 83-ата минута Арсенал изравни. Поредната хубава атака отдясно завърши с центриране на Пепе и Лаказет забоде топката с глава във вратата. 3:3!

Уест Хям – Арсенал    3:3

1:0 Лингард 15
2:0 Боуен 17
3:0 Соучек 33
3:1 Соучек 38 автогол
3:2 Доусън 61 автогол
3:3 Лаказет 82

Уест Хям: Фабиански, Цоуфал, Доусън, Диоп, Кресуел, Соучек, Райс, Боуен (74 Нобъл), Лингард, Бенрама (79 Фредерикс), Антонио
Арсенал: Лено, Чеймбърс, Луис, Пабло Мари, Тиърни, Партей, Джака (74 Смит-Роу), Йодегор, Обамеянг, Сака (74 Пепе), Лаказет